Az alumínium-mentes dezodorok előnyei

Az esetek nagy részében az alumínium egy elengedhetetlen összetevő a dezodorok gyártásakor. Ez az összetevő azért felel, hogy a rossz szagért felelős baktériumokat elpusztítsa, valamint meggátolja az izzadást. Hatékonyan működik, ugyanakkor, mivel egyben befolyásolja a természetesen izzadási folyamatot, előbb-utóbb egészségügyi problémák üthetik fel a fejüket. Mivel az alumínium rendkívül könnyen felszívódik a sejtekben, az ilyen összetevőt tartalmazó dezodorokkal hosszú távon rengeteget árthatunk magunknak. Éppen ezért a legjobb megoldás az alumínium-mentes dezodor használata, amely természetesen módon kontrollálja az izzadást, és neutralizálja az előbb említett baktériumokat. Ez a folyamat nem befolyásolja a szervezetet olyan drasztikusan, mint az alumíniumot tartalmazó termékek, ezért sokkal egészségesebb is a használatuk. Az alumínium-mentes dezodor a következő előnyöket rejti:

Agyi anyagcserezavarok megelőzése: az alumíniumot tartalmazó hatással vannak a neuronokra, mivel könnyebb felszívódnak a szervezetben. Az alumínium-mentes dezodor dezodoroknál nem kell ilyesmi miatt tartani, így sokkal kisebb esély van arra, hogy kialakulnak agyi anyagcserezavarok.

Kitisztítja a hónaljnál lévő pórusokat: az alumínium elzárja a verejték pórusokat, így a szervezetünk nem tud megszabadulni a káros méreganyagoktól, ami allergiához vagy más betegségekhez vezethet. Azonban azok a termékek, amik nem tartalmaznak alumíniumot, nem zárják el az említett pórusokat, hanem megtisztítja azokat, aminek köszönhetően megelőzhetünk allergiás tüneteket.

Csökken a mellrák kialakulásának veszélye: több kutatás is kimutatta az évek során, hogy az alumíniumos dezodorok használata megnöveli a mellrák kialakulásának esélyét. Persze vannak olyan vizsgálatok is, amelyek ennek épp az ellenkezőjét állítják, de érdemes feltenned magadnak a kérdést: akarsz kockáztatni?
Akár otthon is elkészítheted: néhány egyszerű összetevővel, például kukoricakeményítővel, szódabikarbónával, valamint rozmaring- és levendulaolajjal elkészítheted a saját alumínium-mentes dezodorodat. forrás: 5 minutes 4 health