Őrizd meg a hajad egészségét ezekkel a tippekkel

A hajápolás nem kell, hogy macerás legyen. Sokan megpróbálják bevetni a legkülönfélébb szereket és termékeket annak érdekében, hogy megőrizzék a hajuk egészségét, de sokszor nem hogy nem segít, hanem épp ellenkezőleg, még ártanak is a kipróbált dolgok. A helyzet az, hogy nem kell túlbonyolítani a dolgot – mielőtt ezt tenned, olvasd el ezeket az általános tippeket, alkalmazd őket, és rövid időn belül látni fogod a javulást.

Első tipp: ügyelj a megfelelő hőre.

Sose használd a legforróbb fokozatot a hajszárítón: lehet, hogy ezzel rövidebb idő alatt megszárad a hajad, ami vonzó lehet a reggeli rohanáskor, de ezzel azt fogod elérni, hogy sérülnek a hajszálaid, kiszáradnak és töredezettek lesznek. Ugyanez igaz a hajegyenesítőre és hajgöndörítőre is.

Második tipp: tartsd kellő távolságban a hajszárítót.

Mindig ügyelj arra, hogy legalább tizenöt centiméterre legyen a hajszárító a hajadtól. Ha ennél közelebb kerül, már jó eséllyel károsítani fogod a szálakat.

Harmadik tipp: hagyd magad mögött a rossz szokásokat.

Nem csak közvetlenül a hajadra szánt idővel, hanem a megfelelő életstílussal is nagyban hozzájárulhatsz a hajad hosszú távú egészségéhez. A megfelelő táplálkozás, köztük a kellő mennyiségű fehérje- és vitaminbevitel közvetlenül hatással van a hajad egészségére. Emellett az olyan dolgok is bizonyítottan ronthatják a haj állapotát, mint a dohányzás és a stressz.

Negyedik tipp: kerüld el a hajszálak eltörését.

Tudtad, hogy a hajad olyankor a legtörékenyebb, amikor nedves? Nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy a még nedves hajat elkezdik fésülni vagy egyéb módon kezelni, de amíg nem száradt meg majdnem teljesen, addig ezzel nagyon könnyen el lehet törni a hajszálakat. Mindig szárítsd meg kellőképpen a hajad, és csak utána kezdd el fésülni.

Ötödik tipp: ne használj túl forró vizet.

A forró víznek ugyanolyan rossz hatása van a hajra, mint a túl nagy hőfokon üzemelő hajszárítónak. Kerüld a túlságosan meleg vízzel való hajmosást, sőt, ha bírod, akkor inkább hideg vizet használj, mert az sokkal egészségesebb a hajnak.